XyliSmart®

XyliSmart®

0 out of 5

XyliSmart®
Xylitol Low Calorie & Low-Glycemic Sweetener
Përfitimet e Shëndetit nga XYLITOL në rrugë orale
Ushqimet që përmbajnë sheqer janë burime energjie për bakteret si Mutans streptococcus,
të cilat shumëfishohen dhe prodhojnë acide të dëmshme në gojë.
Xylitol nxit sekretimin e pështymës, e cila mund të thithë acidet e prodhuara nga bakteret
dhe të sigurojë mbështetje për rimineralizimin e dhëmbëve të demineralizuar.
Sapo nivelet e pH në gojë të ulen nën një pH neutral prej 7, smalti i dhëmbit fillon të
demineralizohet. Studimet sugjerojnë se përfitimet nga xylitoli mund t'i atribuohen aftësisë
së tij për të shkatërruar fazat e hershme të dëmtimit të dhëmbëve dhe për të
përmirësuar florën bakteriale te gojës.
XyliSmart® sjell xylitol – një zëvendësues të sheqerit të nxjerrë nga bimët. Konsumi i
shpeshtë i ushqimeve mes vakteve të larta në sheqer dhe niseshte, mund të nxisë
shkatërrimin e dhëmbëve, ndërsa sheqeri i xylitolit i mund të zvogëlojë rrezikun e kariesit
të dhëmbëve.
Xylitol XyliSmart është i njohur si një ëmbëlsues me indeks të ulët glycemik (GI) për
shkak të përthithjes së ngadaltë në qarkullimin e gjakut, gjë që nuk sjell ndryshime të
shpejta në përqendrimet e glukozës në gjak siç mund të ndodhë me saharozën. Xylitol
ka shije po aq të ëmbël sa sheqeri, por me 40% më pak kalori dhe pa asnjë nga pasojat
negative të sheqerit, dhe lë një shije të freskët në gojë.
Nuk është i modifikuar gjenetikisht.

Përdorimi i sugjeruar: Si zëvendësues i sheqerit,
shtohet sipas shijes tuaj.
Përbërësit e tjerë: 100% xylitol të pastër (nga pema
e mështeknës).
Paralajmërime:Mos e përdorni nëse jeni hipoglicemik,
shtatzënë, nëse mund të mbeteni shtatzënë
ose ushqeni me gji. Mos e përdorni produktin, nëse
kapaku mbyllës i vulosur, është i dëmtuar ose
mungon. Mbajeni larg fëmijëve.
Nëse shfaqen dhimbje abdominale apo diarre
pakësoni dozën ose ndërprisni përdorimin.
Kujdes: Xylitoli është i sigurt për njerëzit, por i
dëmshëm për qentë. Mos ua jepni kafshëve
shtëpiake.
Të ruhet në vend të ftohtë dhe të thatë.

SKU: GP2224 Kategoritë: , Brand:
  • Porosit Tani

XyliSmart®